vineri, 19 octombrie 2007

Tupeu de... regie!

Azi m-am enervat!... de dimineaţă. Cică regia locală de transport va scumpi biletele din decembrie. Ăsta e tupeu... tupeu măgăresc. După ce stai în staţii zeci de minute şi aştepţi un mijloc de transport, care atunci când vine e full... mai trebuie să dai şi mai mulţi bani pe bilet. Culmea nesimţirii este că regia scumpeşte biletele pentru a majora salariile vatmanilor şi şoferilor. Da! ăia care fumează şi-ascultă manele când conduc. N-aud nimic însă despre îmbunătăţirea condiţiilor din mijloacele de transport.

Mai mult, se vorbeşte despre o nouă strategie de marketing... o nouă strategie! Aţi reţinut, da? Să înţelegem că până în prezent, tărăboanţele cu care circulă omenirea prin Iaşi, rebuturile numite tramvaie, toate circulă conform unei strategii de marketing. În fine. În curând, vom avea surpriza, ca atunci când ne urcam în tramvai, să ne întâmpine cineva cu un zambet larg, care sa spună „Bună ziua. Vă rugăm să cumpăraţi bilet, în caz contrar veţi fi amendat“. Chiar nu aş vrea să fiu în locul angajatului regiei, care te întâmpină cu buna ziua... după ce stai 30 de minute în staţie şi eşti împins de o babă grasă să urci mai repede în tramvai...

Însă, şi ieşenii sunt vinovaţi într-o anumită măsură! Oameni buni! există călători, cărora le place să scoată şişu de la şosetă şi să taie căptuşeala la scaun... şi mai sunt cei care mănâncă seminţe şi scuipă pe jos. Tramvaiele sunt pline de hoţi de buzunare, de băieţi cu telefoane moderne, care duduie a manele, pline de oameni nespălaţi, care te intoxică şi te fac să te cobori la nivelul nesimţirii lor: „băi fraţilor! care pute în halul asta?” Liniste! Omniprezenţi sunt pensionarii care de obicei vin de la piaţă cu sarsanalele pline şi te înghesuie să te ridice de pe scaun... deşi merg maximum două staţii.

Astăzi, dragii mei, am venit la radio cu un microbuz... Mă dor toate oasele şi am febră musculară, iar simţul meu olfactiv este serios avariat... Patru gherţoi îşi dădeau beep-uri, iar un păduchios împuţit a înnebunit pe toată lumea - nu luase contact cu apa şi săpunul de câteva săptămâni bune. De ce ne supărăm în loc să acceptăm că suntem sălbatici şi needucaţi? Occidentul are dreptate să se teamă de un astfel de popor. Vă mulţumesc anticipat pentru înjurături... dar dacă astea ar schimba imaginea proastă a transportului local... le primesc cu plăcere.

Text: Loredana Ţifachi, Radio Guerrilla

Niciun comentariu: