sâmbătă, 20 octombrie 2007

Dansaţi... cum cântă Primăria!

Primăria acestui oraş de provincie cu vechi "statut" de capitală... se lansează în lumea showbiz-ului. Informaţia a ajuns repede în redacţii... şi de-acolo către ascultători, telespectatori, respectiv cititori.

Direct de la sursă am aflat că municipalitatea ieşeană vrea să-şi cumpere scenă de spectacole, plus instalaţiile de sunet şi lumini aferente. Edilul şef, 'nea Gigi susţine că o scenă închiriată pentru diversele manifestări organizate în aer liber este mai scumpă decât una cumpărată. Practic imposibil...! Acelaşi Gigi a declarat că în urmă cu câţiva ani, Primăria închiria o scenă cu trei până la 5.000 de euro... iar acum, de "Sărbătorile Iaşului" municipalitatea a plătit 15.000 euro. În plus, oferta e cât se poate de limitată... iar scenele sunt greu de găsit. Pentru a fi convingător, Gigi al nostru a venit şi cu un exemplu: la Revelionul de anul trecut, singura scenă disponibilă a fost adusă din Italia. Vedeţi cum se leagă totul? Au luat scena... cu tot cu Al Bano, la ofertă. Şi uite-aşa, marea sărbătoare a Iaşului a fost în acest an... un rateu.

Şi pentru a nu se mai ajunge la aşa ceva... tot 'nea Gigi spune că la anul, Sărbătorile Iaşului vor fi organizate de o firmă specializată. Oamenii vin cu ideile... iar Primăria pune la bătaie scena şi echipamentul. Ce nu şi-a luat în calcul, edilul şef... e că pentru aparatura respectivă e nevoie de personal calificat. Parcă văd peste câteva luni, anunţuri de genu': Primărie! Angajez sunetist! Şi dacă tot se lansează în show-biz... recomand să-şi facă şi o trupă.

Şi pun pariu, că şi voi ştiţi... care-i cel mai bun trombonist din Primărie!


Text: Iulian Sandu, Radio Guerrilla

Niciun comentariu: