luni, 15 octombrie 2007

Fotomaraton cu ecou


Aproximativ 500 de persoane s-au adunat, în ciuda frigului de sâmbătă dimineaţă, în faţa Centrului Cultural Francez. Indiferent dacă ţineau o cameră de fotografiat în mână sau aşteptau cu înfrigurare una din partea organizatorilor, tinerii erau pregătiţi să înceapă cea de-a III-a ediţie a Fotomaratonului.

După primele patru ore de alergat prin oraş pentru a realiza primele teme - Cod Portocaliu, Ceai sau cafea, 13 şi Autoportret, concurenţii, înfriguraţi, s-au reîntors la centru pentru a bea un ceai cald, dar şi pentru a prelua următoarele patru teme. Timp de 12 ore fiecare colţişor din oraş a fost împânzit de fotografii dornici să surprindă cât mai original teme precum Celălalt, Iaşul Cultural, Fotomaraton, Proiecţie, Întâlnire de gradul 3, Pasarelă, Trafic şi Era odată.

„Numărul mare de participanţi nu m-a descurajat, dimpotrivă. N-a fost deloc uşor, am făcut kilometri, am urcat Copoul de câteva ori însă a meritat. Nu urmăresc un premiu, vreau doar ca măcar una dintre fotografiile mele să ajungă la Paris, poate înaintea mea!", îşi doreşte Iulian Sandu, unul dintre concurenţi.

Thanks, Claudia!

Text: Claudia Craiu, Ziarul de Iaşi

Niciun comentariu: