vineri, 5 octombrie 2007

Căminul... sau alter ego- ul studentului

Luna octombrie începe mai devreme pentru studenţii care doresc o cameră la cămin. Si odată cu asta, domină asupra lor şi sentimentul de stres continuu. Faci o cerere, te rogi să ai media care-ţi permite accesul la cameră... sau întorci pe dos buzunarele pentru a cumpăra locul mult râvnit de viitorii intelectuali ai patriei.

Anul acesta, ziua cazărilor a fost 27 septembrie, zi plină de bucurie pentru unii şi fatidică pentru alţii. Peste 30.000 de studenţi de la “Cuza” au semnat o hârtiuţă prin care au cerut un loc de cazare. Doar jumătate dintre ei s-au putut considera norocoşi. Din acest motiv... am spus - “zi fatidică”. Chiar şi aşa, studentul nu şi-a pierdut speranţa. La unele facultăţi au urmat tururile secunde şi apoi terţe. Unii au mai primit locuri, pentru alţii însă... malşansa şi-a spus cuvântul.

Am fost în mijlocul studenţilor şi totul a decurs, ca şi în anii precedenţi... după acelaşi scenariu - se zbăteau pentru cazare. Am văzut bucuria celor care şi-au primit “metrul pătrat” dar am remarcat şi furia celor nedreptăţiţi de un administrator de facultate incompetent... La urma urmei, aşa ministru al Educaţiei... aşa sistem educaţional.

Va continua. Promit!

Text: Alex Popa, Radio Vox T

Niciun comentariu: