joi, 11 octombrie 2007

Copii, luaţi exemplu!

Logic sau nu... noi românii, am ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor d'afară! Nu e motiv de bucurie dar parcă nici de supărare nu punem botic. Întâmplarea nu a speriat pe nimeni... ba chiar a smuls cel puţin un zâmbet... cititorului.

Acum câteva zile, se făcea că un ministru, în Guvernul Tăriceanu... călătorea în timp. Istoric îi este şi numele Decebal + Traian + Remeş. Liberalul aflat în fruntea Ministerului Agriculturii a devenit, peste noapte, vedetă internaţională... după ce TVR-ul l-a arătat poporului. Acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, Remeş a renunţat deja la fotoliul din cadrul Executivului. Ministrul agriculturii ar fi primit 15.000 de euro şi 100 de litri de pălincă... pentru a aranja o licitaţie. La faza cu pălinca, mie îmi este foarte clar: Remeş a rămas agăţat în timp, undeva, înainte de '89... când se lua şi se dădea... cu sacoşa. Sunt dezamăgit şi de suma primită. Vorba unui prieten d'al meu... 15.000 de euro dai la poliţistul de la municipală... să te rezolve cu permisul. Şi acelaşi prieten a mai avut o sclipire: Remeş trebuie dat exemplu la şcoală. Exemplu de urmat!!!

Dragi copii, domnu' ministru dă dovadă de o modestie ieşită din comun! Doar 15.000?! Vedeţi? Alţii s-au lăcomit şi şi-au umplut buzunarele cu miliarde...

Text: Iulian Sandu, Radio Guerrilla

Niciun comentariu: