sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Atac... la ordin

Mare scandal mare în rândul asistenţilor medicali ieşeni! Organizaţia profesională a acestora (Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România - OAMMR) şi-a exprimat nemulţumirea faţă de calitatea învăţământului medical privat românesc. De ani de zile, “şcoala particulară” scoate asistenţi pe bandă rulantă, fără să ţină totdeauna seama de calitate. Aşa se întâmplă că un absolvent ajunge să n-aibă habar ce este insulina şi să ne facă pe toţi de râs peste hotare.

Ştirea a apărut în presă, iar celor care nu „înghit” OAMMR-ul atât le-a trebuit ca să se lanseze în acuzaţii: „Ordinul loveşte în membrii săi!”, „Uitaţi cât rău face OAMMR, în timp ce Sindicatul Sanitas a obţinut măriri salariale!” Pentru cei care nu ştiu sau au „uitat”, cele două organizaţii au atribuţii diferite. Logică de grădiniţă şi isterie în toată regula. Prea mult scandal ca să nu apară întrebări. Cine şi de ce apără mediocritatea? Cine vrea ca şcolile postliceale sanitare private să funcţioneze după bunul plac? Cine şi cu ce scop doreşte să înlăture sau să controleze Ordinul? Sunt întrebări de bun-simţ, pentru că cei care au învăţat ani în şir admit faptul că există şi slab pregătiţi printre ei.

Acuzaţiile anti-OAMMR şi modul de instigare a asistenţilor medicali împotriva propriei organizaţii profesionale seamănă izbitor (din întâmplare?) cu o campanie electorală mizerabilă şi bine orchestrată. Campanie subtilă ce durează de ani de zile şi care ar putea avea ca obiectiv compromiterea liderilor incomozi ai OAMMR. Iar la Ordin, anul viitor, au loc alegeri... Mai este nevoie de clarificări?

Text: Marius Asăndulesei, OAMMR Iaşi

Niciun comentariu: