miercuri, 14 noiembrie 2007

Ţara lui Blogăru' Vodă

Rândul politicienilor care caută cu disperare soluţii alternative în încercarea de a se exprima "liber"... se îngroaşă. Cum la televiziune concurenţa este mai mare decât cea de la admiterea la Geografie din anii '90, iar radiourile au renunţat demult în a invita clasa politică la microfon... Internetul devine cale de acces. Unii aleg să-şi facă site, alţii preferă blog-ul.

Cel mai vechi în "meserie" pare a fi Mircea Geoană (dacă luăm în calcul data la care şi-a făcut contul) însă primul care ne-a servit ştirea a fost Adrian Năstase. Au intrat apoi în gaşca blogger-ilor Gabriela Creţu, Cozmin Guşă, Cristian Diaconescu, Traian Băsescu, Zsolt Nagy, Marian Miluţ, Emil Boc, Andrei Chiliman, Tudor Chiuariu şi Vasile Dâncu.

Acum câteva zile... surpriză! "Am intrat în comunitatea virtuală a blogului convins de realitatea unui mediu dinamic, ce dă posibilitatea fiecăruia de a-şi expune ideile. Acest blog e construit pentru a comunica neformal, simplu, fără limite impuse, supuse doar regulilor bunului simţ. Am fost Preşedintele României, actualmente sunt senator şi... începând de astăzi 12 noiembrie 2007, am intrat în universul blogger-ilor. Cu multă simpatie vă invit la dialog"... spune Ion Iliescu.

La numai două zile de la această inaugurare, bătrânul absolvent de Hidrotehnică (tot aminteam la început de admitere) ne-a mai făcut o surpriză: şi-a făcut şi un cont pe Twitter. Tind să-i dau dreptate lui Florin de la Hi-q - Iliescu s-ar putea lansa în curând pe Hi5, Facebook, Netlog şi MySpace. Şi de ce n-ar face-o? Vorba colegului Andrei Ivaşc - la 77 de ani, moşului nu-i strică un... blogjob.

Text: Iulian Sandu, Radio Guerrilla

Un comentariu:

Unknown spunea...

:-) Mai ştii ce ne rezervă viitorul?