vineri, 2 noiembrie 2007

Enjoy Hypnotic Hand

Nu! Nu este titlul ultimului single semnat Morandi şi nici sloganul unui salon de masaj. E doar un traseu... şi un fel de 3 în 1. Trei cluburi într-o singură noapte, trei prieteni în căutarea aceluiaşi "ceva". El şi Ea, plus Dana, jazz, clubbin' şi o porţie de hippy.

Să le fie jazz-ul - aperitiv... şi-au zis. Puţin după ora 21.00 se striga prezenţa la Enjoy, locaţie care-şi primea pentru prima oară clienţii. Erau deja pe poziţii. Nu şi muzicanţii. Pe masa celor trei - El şi Ea, plus Dana... circulau cu o viteză mai mare decât limita admisă prin lege... paharele de whisky şi sticlele de bere. Fumul de ţigară înghiţea orice urmă de parfum... iar ei, muzicanţii... goleanu în tihnă platourile cu mâncare, că deh... drumul a fost lung şi plin de peripeţii. Şi uite-aşa, cântarea a început cu o întârziere de aproape trei ore. Şi ce folos că băieţii erau profesionişti în ale muzicii... dincolo, urma să apară... Gigi.

Nu că le-ar păsa, dar apariţia primarului la Hypnotic... e ca prezenţa lui Albano la Sărbătorile Iaşului. Şi cineva trebuie să scrie despre toate astea... În câteva minute, El şi Ea, plus Dana... erau deja în Copou. Parchează aici, spune Ea... că doar, nu s-o găsi vreun nebun să ne blocheze. În club, aproape pustiu. În lumina obscură de la scanere montate strategic... mondenii păreau ca scoşi din cutie. Lumina bliţului a arătat însă altceva - simple jucării, Made in China. Făceau kilometri în încercarea de a se face văzuţi, fiecare privire parcă te căuta... iar fiecare zâmbet era desenat. Cei trei au rezistat câteva minute însă fumul de joint... trăda haita de lupi care urma să apară câteva ore mai târziu... cu ochii injectaţi. Nici măcar Gigi n-a venit. Startul în campania electorală se dădea... în ziua următoare.

Circuitul nu s-a oprit. După ce a venit nebunul care - logic - le-a blocat calea... cei trei au pornit spre Hand. Ce diferenţă. Muzică - nu zgomot. Din nou băutură, din nou tutun... şi în sfârşit oameni. O combinaţie reuşită... între terasele din Vamă şi tavernele din Sighişoara. Domnişoara din faţa Lui... e deja dusă - reacţii întâziate, sughiţuri prompte. După o noapte întreagă de... flower power, de ce n-ar fi şi puţin scandal? Câteva sticle sparte şi doi tineri supăraţi... începeau să se agite. Nu mai ştiau de la ce a pornit totul. Poate de la fata cu părul ondulat şi cărare pe mijloc... Stătea acolo în colţ, zâmbind... iar scrumul, cădea pe mochetă...

Text: Ea - Claudia Craiu, El - Iulian Sandu

Niciun comentariu: