joi, 22 noiembrie 2007

Toleraţii, intoleraţi

Populaţia de fumători a României a ajuns să trăiască adevărate zile de restrişte. Şi nu doar aici în ţară, ci peste tot în lume fumătorii au început să fie văzuţi ca o ciumă a societăţii. De ce? De ce nu eşti lăsat să alegi ceea ce vrei să faci, iar în momentul în care ai ales, de ce nu eşti lăsat să te exprimi liber? De ce fumătorii trebuie să fumeze în locuri cât mai restrânse în ceea ce priveşte dimensiunea... sau doar p’afară - iar acum că a venit frigul, numai de fumat nu-ţi arde - de ce? De ce în căminele studenţeşti nu sunt amenajate locuri speciale pentru fumători?. Şi nu doar în cămine... De ce în instituţiile publice nu există mai multe spaţii pentru fumat? De ce?

Fumătorii au început să devină un fel de grup minoritar – deşi, culmea, numărul lor creşte - un grup care deşi ar trebui să fie tolerat, din păcate este intolerat! Pentru simplul motiv că fumatul dăunează grav sănătăţii. Şi atunci cum îţi mai poţi exprima liber opţiunile? Înteleg că alţii nu trebuie să fumeze pasiv, însă unde sunt locurile fumătorilor activi? La marginea societăţii... probabil! Şi mă întreb încă un lucru... cât de mult succes au campaniile împotriva fumatului? Unul minor, poate de nevăzut!

Toleraţi-i şi pe fumători! Că nu-i atât de greu, într-o ţară în care este tolerată atât de mult aroganţa, grandomania, mârlănia, şmecheria... şi lista poate continua! Aaa... şi să nu uit de ipocrizie... până la urmă - IPOCRIZIA POATE SĂ UCIDĂ, mai sigur decât o face fumatul!


Text: Alex Popa, Radio VoxT

Un comentariu:

Anonim spunea...

ei hai..:))teatral ca de obicei..