luni, 17 decembrie 2007

E.Scriu - concurs pentru încurajarea scrisului

Perioada: 16 decembrie 2007 - 29 februarie 2008

Organizatori:
Polirom & Iasi Nights.ro

Parteneri:
British Council, Centrul Cultural Francez, Librariile Humanitas, Cartea Romanească

Parteneri media:
Ziarul de Iaşi, 24FUN, Suplimentul de Cultură, Metropolis.ro, Tele M, Timpul, Ele.ro, Radio Iaşi, TVR Iaşi


Înscriere

Intră pe Iasi Nights.ro. Trimite un text pe andreisava@yahoo.com până pe data de 29 februarie 2008 pentru una din categoriile: proză, poezie sau jurnalistică. Fiecare e-mail trebuie să conţină la subiect menţiunea: "Pentru concurs". E-mail-ul trebuie să mai menţioneze şi categoria pentru care au fost trimise textele alături de nume, prenume, adresa de mail şi număr de mobil. Nu există limită de vârstă, ocupaţie sau talent.

Regulament

Textele pentru cele trei categorii de concurs: poezie, proză sau jurnalistică trebuiesc trimise în format .doc. Fiecare participant poate trimite maximum trei variante de text. Fiecare text trebuie să se încadreze pe o pagina A4. Sunt permise excepţiile, însoţite de o motivaţie.

Juriu

Textele câştigătoare la cele trei secţiuni vor fi desemnate de un juriu format din profesori universitari precum domnii: Liviu Antonesei, Antonio Patras, Doris Mironescu, Daniel Condurache şi Bogdan Cretu.

Premii

Vor fi premiaţi câte un câştigător pentru fiecare categorie. Câştigătorii de la secţiunile proză şi poezie vor putea publica texte în revista de cultură Timpul. Câştigătorul de la secţiunea jurnalistică va putea publica un articol bilunar pe Iasi Nights.ro Toţi cei trei câştigători vor primi un set de cărţi de la Editura Polirom, un curs de limbra franceză oferit de Centrul Cultural Francez şi câte un abonament gratuit de acces la British Council.

Câştigătorii de la fiecare secţiune vor primi câte un pachet de trei cărţi Polirom, după cum urmează:

– secţiunea proză: un pachet cu trei titluri „BP” (John Cheever - Totul e un paradis; Uzondima Iweala - Fiarele n-au patrie, Bernard Schlinck - Întoarcerea acasă)

– secţiunea poezie: un pachet cu trei titluri "CR" (Horatiu Decuble - Eclectica; Miruna Vlada - Pauza dintre vene, Ioana Bogdan - Anumite femei)

– secţiunea jurnalistică: un pachet cu trei titluri „Ego. Publicistica” (Robert Turcescu - Dans de Bragadiru, Cum se vede Romania în direct; Mirel Banicǎ, Codruţ Constantinescu - Enervǎri sau despre bucuria de a trăi în România, Cristian Geambasu - Dincolo de scor. Despre emoţia din spatele tabelei)

Text: E.Scriu

Niciun comentariu: