vineri, 28 decembrie 2007

Crăciun studenţesc

A venit Crăciunul... a venit dar a şi plecat foarte repede. N-am avut timp de nimic. Şi chiar dacă timp a fost din belşug, la fel ca şi bucatele - bogate... parcă nimic nu mai este de ajuns. Trăim o dilemă... unde să ne petrecem Crăciunul? Cu familia... sau cu prietenii... din camin?! Sau mai bine spus, ce să facem în această vacanţă? Mergem pe la casele noastre... sau rămânem în oraşul celor şapte coline pentru o petrecere de zile mari, în camin (şi nu. nu berea este motivul principal)? Şi astfel totul se reduce la cămin, pentru unii.

Crăciunul rămâne probabil o sărbătoare în familie... nu de alta, dar pe urmă nu mai scapi de gura părinţilor care-ţi reproşează faptul că nu le mai arăţi deloc dragoste. Însă Anul Nou... cu siguranţă vrei să-l întâmpini în... cămin. Că aşa e cool în ziua de azi, că aşa a fost încă de pe vremea părinţilor care-ţi povestesc întâmplări mii şi mii... de pe vremea studenţiei ceauşiste. Tot ce era super, se petrecea în... cămin.

Şi anul acesta au rămas câţiva studenţi în cămine... doar câţiva, comparativ cu ceilalţi ani... ceea ce denotă că mitul căminului dispare oarecum. E frig afară, la fel şi în camere... însă unii se descurcă. Cu banii la ciorap... îşi petrec sărbătorile fie la Vatra Dornei, fie pe Valea Prahovei... fie în Tunisia. În funcţie de necesităţile şi de cerinţele fiecăruia. Eu am ales să rămân în camin... nevoit fiind. Nu-mi pare rău. Am de gând să trăiesc în continuare mitul căminului, chiar dacă acasă e mult mai bine şi chiar dacă sunt atât de multe alte oportunităţi pentru mini-vacanţa de sărbători.

Până la urmă, chiar şi în cămin e valabilă vorba... omul sfinţeşte locul. Sau mai bine zis, căminiştii fac vacanţa să fie... vacanţă! Merry Cămin-mas everybody... şi La Mulţi Ani!

Text: Alex Popa, Radio VoxT

Niciun comentariu: