miercuri, 30 ianuarie 2008

Fumuri

Că trăim un an electoral... o ştim deja. Mai mult sau mai puţin informaţi, suntem cu toţii spectatori la scena politică. Alegeri nu sunt însă numai aici. Din patru în patru ani se fac schimbări şi în învăţământul universitar. Dacă priveşti fenomenul dinafara sistemului... totul pare OK, însă din interior ai ocazia să descoperi adevăratul circ. La fel ca şi în politică... avem campanie electorală, jocuri de culise, înţelegeri pe departamente şi catedre, discuţii în facultăţi, interese, ameninţări, nedumerire şi... programe manageriale care amintesc izbitor de propaganda comunistă.

Sunt deja câteva săptămâni de când Iaşul este în fierbere. Avem patru universităţi de stat... şi aşa cum o cere legea... peste tot sunt alegeri. Procesul de votare la nivel de catedre şi facultăţi s-a încheiat iar acum ne pregătim să asistăm la marea confruntare pentru funcţiile de rector.

La Universitatea “Al. I. Cuza” alegerile sunt programate pentru data de 16 februarie, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, noul rector va fi ales pe 15 februarie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” alegerile se vor desfăşura, de asemenea, luna viitoare... în timp ce la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, noul rector va fi ales pe data de 8 martie. Aici unul dintre candidaţi a reuşit să iasă din tiparul obişnuit. Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie şi-a publicat acum două zile, pe blog-ul său... un mesaj fooooarte interesant.


Şi apropo de luat, acelaşi Vasile Astărăstoaie spunea acum câteva zile că medicii pot lua... dacă pacienţii sunt dispuşi să dea. Şi totul cu legea în mână.


Păi dacă aici se poate... de ce să nu lăsăm libertate studentului să-şi consolideze relaţia cu profu’, de ce n-ar putea şoferul să rezolve liniştit, problema... direct cu agentul care l-a găsit în neregulă, de ce n-ar putea un contribuabil să-şi “simplifice” relaţia cu fiscul sau de ce să nu existe înţelegere între... procuror şi infractor. Şi pentru ca rezultatul să fie garantat, dacă tot vrem înţelegere şi pace peste tot... mai cer un singur lucru: LEGALIZE MARIJUANA!!! Dar vă rog... să fie la compensate!

Text: Iulian Sandu, Radio Guerrilla

Niciun comentariu: